Koronavirus

Vážení, 

 

stále čekáme na vyjádření vlády, zda Parlament schválí prodloužení nouzového stavu, uzavření hranic, popřípadě další omezení. A zejména, v tuto chvíli stále nemáme ze strany státu nařízení, tedy právně závazné rozhodnutí, kterým bychom se měli řídit v době nouzového stavu, kdy běžná legislativa nemůže platit. Čekáme na úpravu vztahu cestovní kanceláře a klienta v době nouzového stavu a uzavření hranic. Jakmile bude jasněji, všem školám se ozveme a situací budeme řešit a budeme postupovat jako vždy v souladu se zákony. 

 

Jak Ministerstvo pro místní rozvoj uvádí, "je jen obtížné zcela přesně posoudit veškeré právní vztahy, které se týkají různých aspektů vztahů zákazníků a cestovních kanceláří či agentur nyní v nouzovém stavu". 

 

Doplatky za zájezdy neposílejte, nepočítáme s tím, že by v tuto chvíli bylo možné odjet na zájezdy v dubnu a začátkem května (uvidí se, jak to bude s dalšími odjezdy), ale zároveň nemůžeme cokoliv řešit, když neexistuje právně závazné rozhodnutí ze strany státu. O všem se bude jednat na úrovni Vlády a Parlamentu. Nemůžeme zatím zrušit, není na základě čeho, vy nemůžete cestovat - škola je zavřená a neví se do kdy. Jakmile stát dá věci do pořádku, budeme moci vše dojednat. Asociace cestovních kanceláří intenzivně jedná s Vládou ČR, informace zde

 

Buďte, prosím, trpěliví. Za situaci nemůžeme - my ani Vy. Nikdo o finance nepřijde. Připravili jsme pro Vás přehled, jak by vypadala změna termínu, pokud bychom se domluvili, protože MMR doporučuje změnu termínu nebo přijetí poukazu. Říká, že "v mimořádné situaci se jedná o rozumné řešení současné situace, které respektuje oprávněné zájmy obou stran". 

 

Provozovna je zatím uzavřena do 11.4.2020 dle nařízení vlády. 

Platí, že se všem školám ozveme s návrhem řešení, jakmile se stát vyjádří. Pokud by měla některá ze škol zájem o změnu termínu již nyní, rádi na všem začneme pracovat bez ohledu na termínu odjezdu, protože to je jediné, co nyní můžeme pro naše klienty udělat. Vyřešilo by se tak napětí, za které nemůžeme.

O dalších novinkách budeme informovat na webu. 

Vše intenzivně sledujeme. Děkujeme za pochopení.